Boeken


Boeken lezen. Het kan zijn dat de letters dansen voor je ogen. Je je niet kunt concentreren. Het boekje Goede moed hoef je niet in één keer uit te lezen maar is mooi om er elke keer een Schriftwoord, gebed of gedicht uit te lezen.


Tijdens mijn verblijf in 2012 op De Fontein van Eleos in Bosch en Duin kreeg ik van een gemeentelid van de Christelijke Gereformeerde Kerk Utrecht-West het boekje van Ds. J. Belder “Goede moed”. Hier heb ik heel veel troost uitgeput.


Een ander boek, wat ik van een goede vriend kreeg, tijdens mijn verblijf op De Fontein, ik ben een wijnliefhebber, was van Ilja Gort “Ik slurp dus ik ben”. Toen ik wat uit mijn depressie kwam, heb ik over de verhaaltjes uit dit boek weer voor het eerst kunnen lachen.


Overpeinzingen” van Tallulah Amé!God is groter dan het lijden. Met voorbeelden uit eigen leven en uit de bijbel laat Christa zien dat God lijden zelfs kan gebruiken en dat het Hem niet uit de hand loopt.

Op 19 juni 2011 is Christa Rosier overleden. Ik mocht het boek plaatsen op Delen helpt in overleg met haar man Victor Rosier waarvoor ik hem erkentelijk ben.https://scholtenuitgeverij.nl/shop/boeken/u-maar-zo-alleen/


Lijden is universeel. Ieder mens heeft ermee te maken. Je kan het gevoel hebben dat je er helemaal alleen voor staat. Waar vind je troost? Wie kan je helpen in je eenzaamheid?
Dit unieke boek is een verzameling van de schilderijen en teksten die Meinsje Wijma geschilderd en geschreven heeft tijdens haar eigen traumaverwerking. Ze heeft een posttraumatisch stressstoornis (PTSS). De worsteling met haar leed is nog niet voorbij – het gaat in golven – en dat is duidelijk zichtbaar. Haar indrukwekkende schilderijen, ontstaan in doorwaakte nachten, weerspiegelen diepe gevoelens.
De haast filosofische vragen over lijden zijn invoelbaar en zullen voor lezers zeker herkenbaar zijn. Rauw, rouwend, verwond en verwonderd schrijft Meinsje over hoop en wanhoop.
Zelf zegt ze over haar boek: ‘Het gaat over een zware, schijnbaar uitzichtloze periode in mijn leven, maar het gaat niet om mij. Dit boek gaat over Gods betrokkenheid bij ieder van ons. Hij biedt maatwerk. Dag aan dag draagt Hij ons, zodat we niet alleen zijn.


Met toestemming van de schrijfster Meinsje Wijma geplaatst. Het boek is te verkrijgen bij Scholten Uitgeverij.