Wie is Jan Breddels?Mijn naam is Jan Breddels, ik ben 57 jaar en woon in Ameide.

 

Al heel vroeg leek ik anders te zijn. Vaak voelde ik dat ook zo. Maar je bent niet anders, je bent jezelf! Je bent uniek, een door GOD geschapen kind.

 

Het is belangrijk voor jezelf, en om mee te kunnen doen in het dagelijks leven, te achterhalen wat er met je aan de hand is. Wat je overkomen is. Daar is bijvoorbeeld een psycholoog of psychiater voor nodig. Om een diagnose te stellen. Dat is bij mij op latere leeftijd gebeurd. Tijdens mijn opname in 2012 in de kliniek De Fontein van Eleos in Bosch en Duin kwam ik tot rust en leerde ik mijzelf kennen. Bij het psychologisch onderzoek werd een persoonlijkheidsstoornis vastgesteld. Voorspelbaarheid was voor mij belangrijk bleek bij RET (Relationeel-Emotieve Therapie). Na een 9 maanden durende tweedaagse therapie in de contactgroep, ook bij Eleos in Bosch en Duin, leerde ik oud gedrag af en nieuwe vaardigheden aan. Dat was een mooie en belangrijke tijd voor mij. In een groep samen aan je jezelf werken. Daar zijn mooie vriendschappen uit ontstaan die er op de dag van vandaag nog zijn.

Eleos liet mij niet los en zo kwam het dat we met een aantal ex-cliënten van Eleos de terugkomdag van De Fontein hebben opgezet. Elk jaar komen we samen om een thema te bespreken en vooral om elkaar te ontmoeten. In 2018 ben ik Kwartiermaker herstel ondersteunende zorg geworden. In deze functie mocht ik herstelgroepen opzetten en coördineren.

 

Vanaf november 2019 tot februari 2020 ben ik voor een proefperiode in Egmond geweest om te zien of het wonen en werken in een klooster wat voor mij zou zijn. Mooi, maar mijn hart ligt toch in de zorg. Er te zijn voor de ander, door te luisteren, ervaringen te delen en laten zien dat na een donkere periode je toch verder kunt en mag. Niet altijd herstel je van wat je overkomen is. Maar leren omgaan met wat er gebeurd is, met beperkingen en diagnose. Dat kan wel! Je bent zoveel meer!

 

Samen delen en kijken wat jou verder kan brengen.

 

Daarin wil ik er graag voor je zijn!

 

Jan Breddels